Bonte Avonden

Bonte Avonden 2020

Lachen, gieren, brullen en genieten!

Programma


Of koop tickets bij De Spar of Bloemisterij Gubbels in Lierop!

Striepke Veur

We zijn zeer trots en vereerd dat het Helmondse Striepke Veur Lierop aan doet in hun afscheidstournee. Ja mensen u leest het goed, Striepke Veur gaat er mee stoppen maar niet voordat ze de Bonte Avond van Lierop dit jaar weer onveilig gaan maken. Een show vol humor en muziek, aangevuld met de intense spanningen van een potje kienen. Volgens vele voorgangers hét recept voor een geslaagde avond.

Dirk Kouwenberg

Dirk Kouwenberg behoort tot de top van het tonpraatwereldje. Hij won vele jury- en publieksprijzen en mocht de titel Opperkletsmajoor en Zuid-Nederlands Kampioen Tonpraten ontvangen. In 2018 won hij maar liefst vier publieksprijzen bij verschillende wedstrijden.

Zijn typetjes De Student, Roodkampje, De Astronaut, De Tandarts en D’n Automonteur zijn erg vernieuwend en origineel. Typisch Dirk: een flinke dosis enthousiasme, scherp bedachte humor, razendsnelle woordgrappen en inspelen op het publiek. Met zijn geheel eigen stijl boeit hij elke zaal tot de allerlaatste minuut. Op een tonpraatavond, maar ook op een jaarvergadering of zelfs personeels- of bedrijfsfeest.

Naast zijn optredens zet Dirk zich ook in voor de toekomst van het tonpraten. Hij begeleidt nieuw en bestaand talent met een tonpraatworkshop op locatie. Van schrijven, tot aan het brengen van een buut.

Hans Keeris

Zo’n kleine 25 jaar ben is Hans al weer lid van Theatergezelschap ’t Ros in Knegsel.
En als je, op zijn klein dorp, weleens op toneel staat wordt je bijna vanzelfsprekend ook gevraagd voor de plaatselijke zittingsavonden in november.
(de Boerenkoolrevue van Klein Antwerpen) Zo rond de eeuwwisseling stond hij voor het eerst in de ton in Knegsel. En dat ging over het algemeen vrij goed. Maar het duurde toch nog wel een jaar of 10 voordat hij buiten de dorpsgrenzen kwam. In Veldhoven werd een nieuw toernooi georganiseerd, het Rommelgats tunneke.
Het was een typisch toernooi voor “nieuwkomers”.
En warempel, Hans won daar. Het toernooi is daarna een vroege dood gestorven,
de gewonnen wisselbeker staat nog steeds bij ons op de kast.
Het volgende jaar druppelden de eerste uitnodigingen van buiten dorps binnen en nu heeft hij een goed gevulde tonpraatagenda.

De types die hans speelt probeert hij zo dicht mogelijk bij de werkelijkheid te houden, zodat de humor herkenbaar blijft. Meestal is het “droog”. Zijn woordspelingen worden meestal goed gewaardeerd.

Flikken Lierop

De naam zegt het eigenlijk al. Flikken Lierop maakt een enorme sprong in de tijd en lost een groot misterie in de Lieropse Geschiedenis op.
Welk misterie, wie de flikken zijn en of het ze zal lukken blijft natuurlijk geheim tot de Bonte Avonden.
Spanning, sensatie en flauwe Lieropse humor gegarandeerd!

S.L.A.P

Op een avond zoals de Bonte Avond mogen de heren van Stichting Lieropse Aauw Prinsen oftewel SLAP niet ontbreken. Ook deze keer hebben ze alles uit de kast getrokken er een memorabele avond van te maken.

Wil je weten wat? Bestel dan snel je tickets of haal ze bij De Spar of Bloemisterij Gubbels.
Hiernaast zie je een filmpje van een SLAP-optreden van enkele jaren terug. Ook toen was het zeer de moeite waard!

De Jeugdraad

Jeugdprinses Sophie, Adjudant Gijs, Boerinnenpaar Suus en Maud en hun getuiten en jeugdraad van 11 zijn ook dit jaar weer goed vertegenwoordigd op onze Bonte Avonden. Dit jaar hebben ze wel iets heeeeel speciaals in Petto voor de bezoekers. Het beloofd echt een groot spektakel te worden dus mis dit niet!

Hiernaast een filmpje van onze jeugdraad van een aantal jaren terug. Ook mooi!

Demarrage

Onze eigen showdansgroep Demarrage uit Lierop mag natuurlijk niet ontbreken tijdens de Bonte Avonden. Al vele jaren overtreffen ze zichzelf keer op keer. Meerdere keren tijdens de avond zullen ze acte de presence geven. Erg mooi, knap en bewonderingswaardig. Ook hun kleding en grime is om van te smullen. Komt dat zien!

Hiernaast een filmpje van hun optreden een aantal jaren terug.

Verrassings-act!

Dit jaar heeft de Bonte Avond een heuse – uit Lierop afkomstige – verassingsact weten te strikken. Het zijn nieuwelingen op ons podium dus de spanning is nu al te snijden. Wil je weten wie het zijn en wat ze doen? Kom dan naar onze Bonte Avonden!