logo kaauw voetjes web

De optocht

Trots!

Trots, trots en nog eens trots zijn wij als vereniging dat we het samen met elkaar toch elk jaar weer voor mekaar krijgen om een super optocht op de been te zetten. 

Van buurtschappen, tot vriendengroepen en van individuele acts tot buiten buurtverband groepen. De verrassing is elk jaar weer groot wat voor creativiteit en originaliteit is bij elke optocht weer in overmaat aanwezig. 

Hedde niks te doen? Kom dan toch naar Lierop naar d’n optocht en de optocht after party!

Waar doe je het voor?

Elk jaar weer wordt er gestreden om de felbegeerde bronzen klomp. Maar natuurlijk doen we het ook voor de lol! Lekker met elkaar bezig zijn en daarna genieten van de gezelligheid in onze residentie.

Route optocht
Om 13.30 uur worden de wagens op of nabij de kruising Frank Douchettestraat/Hogeweg verwacht. Om 14.00 uur moet iedereen er zijn, want dan trekt de optocht aan. We starten bij de kruising Frank Douchettestraat/Hogeweg en gaan bij het Jagershuis/Zwarte Uil rechtsaf via de van Dongenstraat naar de Somerenseweg. Bij Peter van Schalen gaan we de Groenstraat in, daarna draaien we af naar de Felicitéstraat en daarna rechtsaf naar de Lijestraat en via de Offermansstraat gaan we naar de bejaarden zwaaien. De optocht wordt bij de Kerk ontbonden. De laatste beoordeling zal daar ook plaats vinden. Na de optocht wordt iedereen in de Vurherd verwacht alwaar tijdens het Optochtbal vóór 18.00 uur de prijsuitreiking plaatsvindt. Ook worden er bij de snoepkraam / kinderbar de prijswinnaars van de kleurwedstrijd bekend gemaakt. Uiteraard is de entree bij het Optochtbal weer helemaal gratis en voor niks. 

Na de optocht
We vragen de deelnemers om bij het einde van de optocht t.h.v het pannenkoekenhuis bij elkaar te blijven om de optocht gezamenlijk af te kijken. Probeer je wagen of attributen zo vlug mogelijk op het kerkplein of omgeving te stallen om zo gezamenlijk de optocht te bekijken. Dit alles onder het genot van een lekker versnapering in de vorm van een warme erwtensoep, koffie, frisje of pilske. 

Aanmelden en praktische zaken

De inschrijfformulieren voor de optocht moeten vóór 11 februari, 11.11 uur ingeleverd zijn bij Toon Hesius, Florastraat 8. Je kunt ook gebruik  maken van ons online inschrijfformulier. Op zaterdag 11 februari worden de wagens door leden van de optochtcommissie gekeurd. Men kan zich ook nog na 11 februari aanmelden voor de optocht, maar men komt dan niet meer in aanmerking voor één van de felbegeerde Klompjes. Wil je graag mee doen met de optocht, maar heb je nog geen inschrijfformulier ontvangen? Geen nood: Toon print er nog wel eentje uit.

Op zaterdag 18 februari kunt U van 10.00 uur tot 11.00 uur wederom bij Toon terecht om de volgnummers af te halen. U dient voor dit nummer € 10,00 borg te betalen. Het inleveren van het volgnummer kan/moet (direct na ontbinding van de optocht) bij de consumptieverkoop-kassa in de Vurherd of tot 2 weken ná Carnaval bij Toon. U krijgt dan de € 10,00 terug. Ook wordt er op deze ochtend het reglement, de plaats van opstelling en de consumpties voor de deelnemende kinderen uitgereikt.

Bij zeer slecht weer (waar we natuurlijk niet van uit gaan) of bij twijfel over het wel of niet doorgaan van de optocht kunt U contact opnemen met Toon Hesius (06.51761380) en/of www.slaponline.nl raadplegen. De commissie heeft dan, samen met het bestuur, de beslissing genomen om uit te wijken naar ’n andere dag en/of het kiezen van ’n andere (kortere) route. 

De Optochtcommissie wenst alle Kaauw Voetjes veel succes met de voorbereiding en veel plezier tijdens de Optocht en het Optochtbal.