Optocht

Optocht…

van Kaauw Voetenland


Trots!

Trots, trots en nog eens trots waren wij als commissie dat we er samen met elkaar toch weer voor mekaar hebben gekregen om een super optocht op de been te zetten. Natuurlijk hadden we het weer ook weer mee, dat is iets wat we niet in eigen hand kunnen hebben. Hopelijk gaat het dit jaar ons ook weer lukken om er weer iets moois van te maken. Wel hebben we dit jaar afscheid genomen van onze voorzitter Johan Loomans. Johan heeft het 13 jaar met al zijn energie gedaan, en vorig jaar al aangegeven dat we naar een nieuwe voorzitter moesten gaan zoeken. Johan alle dank wat je voor onze optochtcommissie betekend hebt, vele complimenten hoe jij dat altijd op een professionele en eerlijke manier hebt uitgevoerd.

Nieuwe optocht-voorzitter

Inmiddels kunnen we ook blij vermelden dat we een nieuwe voorzitter gevonden hebben. Niemand minder dan onze Ex-Prins Bart Megens zal de nieuwe optocht-voorzitter worden. Wij wensen Bart natuurlijk heel veel succes maar vooral plezier met deze nieuwe functie.

Iets nieuws aan het einde van de optocht…

Ook willen we dit jaar de deelnemers vragen om bij het einde van de optocht thv het pannenkoekenhuis bij elkaar te blijven om de optocht gezamenlijk af te kijken.Probeer je wagen of attributen zo vlug mogelijk op het kerkplein of omgeving te stallen om zo gezamenlijk de optocht te bekijken. We zijn aan het overleggen met het bestuur voor eventuele een kleine versnapering.

Aanmelden

Om dit jaar weer verzekerd te zijn van ’n mooie “Lieropse Optocht” hopen wij natuurlijk weer voor vele aanmeldingen, hoe dan ook, meedoen is belangrijker dan winnen blijft ons motto. Buurten, vrienden, of wat dan ook, hopelijk kunnen jullie toch weer wat energie te voor schijn toveren om er toch voor te zorgen dat we net als andere jaren weer een mooie optocht zullen zien. Wat je ook maakt al is het een beetje scheef, of wat is het toch klein, of is het alleen maar een dansje maakt allemaal niks uit het is namelijk carnaval. En met carnaval mag alles toch!

Wa goe is, moete goe loate!

“Wa goe is moete goe loate”. De Optochtcommissie heeft dus geen enkele reden om iets aan de route te veranderen. Om 13.30 uur worden de wagens in of nabij de Lijestraat / Felicitéstraat verwacht. Om 14.00 uur moet iedereen er zijn, want dan trekt de optocht aan. We starten bij ’t Pleintje van de Felicitéstraat en gaan via “ ’n klèn stukske” Groenstraat naar de Somerenseweg. Bij de Kerk gaan we linksaf de Offermansstraat in (allemaal even naar onze Pastoor zwaaien). Op ’t einde rechts en via de Lijestraat en de Hogeweg komen we dan in de van Dongenstraat. De Optocht wordt bij de Kerk ontbonden. Daar vindt tevens de laatste beoordeling door de Jury plaats.

Optochtbal

Na de optocht wordt iedereen in de residentie zaal Nellie van Oosterhout verwacht alwaar tijdens het Optochtbal om ongeveer 18.00 uur de prijsuitreiking plaatsvindt. Ook worden er bij de snoepkraam / kinderbar de prijswinnaars van de kleurwedstrijd bekend gemaakt. Uiteraard is de entree bij het Optochtbal weer helemaal gratis en voor niks.

Praktische zaken

Tot slot nog enkele praktische zaken: De inschrijfformulieren voor de optocht moeten vóór 8 februari, 11.11 uur ingeleverd zijn bij Toon Hesius, Florastraat 8. Op zaterdag 15 februari worden de wagens door leden van de optochtcommissie gekeurd. Men kan zich ook nog na 8 februari aanmelden voor de optocht, maar men komt dan niet meer in aanmerking voor één van de felbegeerde Klompjes. Wil je graag mee doen met de optocht, maar heb je nog geen inschrijfformulier ontvangen? Geen nood: Toon print er nog wel eentje uit. Je kunt je ook online aanmelden via ons aanmeldformulier. Op zaterdag 22 februari kunt U van 10.00 uur tot 11.00 uur wederom bij Toon terecht om de volgnummers af te halen. U dient voor dit nummer € 10,00 borg te betalen. Het inleveren van het volgnummer kan/moet (direct na ontbinding van de optocht) bij de consumptieverkoop-kassa in Zaal Nellie van Oosterhout of tot 2 weken ná Carnaval bij Toon. U krijgt dan de €10,00 terug. Ook wordt er op deze ochtend het reglement, de plaats van opstelling en de consumpties voor de deelnemende kinderen uitgereikt. Bij zeer slecht weer (waar we natuurlijk niet van uit gaan) en dus bij twijfel over het wel of niet doorgaan van de optocht kunt U contact opnemen met Toon Hesius (☎332282 of 06.51761380) en/of www.slaponline.nl raadplegen. De commissie heeft dan, samen met het bestuur, de beslissing genomen om uit te wijken naar ’n andere dag en/of het kiezen van ’n andere (kortere) route. De Optochtcommissie wenst alle Kaauw Voetjes veel succes met de voorbereiding en veel plezier tijdens de Optocht en het Optochtbal.Ik wil me graag inschrijven!


Je wilt je inschrijven voor de aankomende optocht? Dat kan! Klik op onderstaande knop en meld je direct aan!